Etusivu Kulttuuri Kulttuuriympäristö verkossa
Kulttuuriympäristö PDF Tulosta Sähköposti

 

Kulttuuriympäristö verkossa-hanke

Seudullinen yhteistyöhanke

www.saranat.fi 

 

Varkauden museoiden koordinoima Kulttuuriympäristö verkossa -hankkeen tavoitteena on luoda kulttuuriympäristöteemaan liittyvä monipuolinen verkko-oppimisympäristö koulujen käyttöön. Hankkeelle on myönnetty Opetushalli­tuksen oppimisympäristöjen kehittämiseen suunnattua valtionavustusta. Hankkeessa ovat mukana viisi Keski-Savon kuntaa (Heinävesi, Joroinen, Leppävirta, Pieksämäki ja Varkaus), jotka kaikki omaavat oman erityislaatuisen kulttuuriympäristön.

Heinäveden reitti, Joroisten kartanot, Leppävirran kirkonkylä, Pieksämäen rata-alue, 1800-luvun Varkauden ruukki ja Kangaslammin kirkonkylän raitti. Tässä esimerkkejä kulttuuriympäristöistä, joihin pääsee tutustumaan myös netissä.

Kulttuuriympäristö verkossa -hankkeen tavoitteena on luoda monipuolinen verkko-oppimisympäristö, joka tarjoaa tietoa alueen rakennusperinnöstä ja kulttuurimaisemista sekä kannustaa jokaista tutustumaan omaan ympäristöönsä!

Mitä kulttuuriympäristöllä tarkoitetaan?

Kulttuuriympäristö käsitteellä tarkoitetaan ihmisen toiminnan jälkiä ja merkkejä ympäristössämme. Kulttuuriympäristöä ovat niin rakennukset, perinnemaisemat ja -biotoopit kuin myös muinaisjäännökset. Ympäristöön jättämämme jäljet ovat moninaiset.

Kulttuuriympäristö on ihmisten jokapäiväinen elinympäristö, joka muodostuu rakennuksista ja maisemista sekä niiden kertomista tarinoista. Kulttuuriympäristötietoutta lisäämällä ja rakennusperintöä suojelemalla pyritään takaamaan ympäristön ajallisten kerroksien säilyminen myös jälkipolville. 


 

 


Viimeksi päivitetty 16.05.2011 22:13