Etusivu Luonto Linnakivi
Linnakivi PDF Tulosta Sähköposti

Linnakivi

linnakivi.jpg
 

Linnakivi on komea siirtolohkare Mataramäentien varressa. Kivi näkyy maantielle ja kulkijaa varten tien laitaan on tehty levennys, johon auton voi parkkeerata. Mataramäentien alkupäästä (Pieksämäen puolelta) matkaa tulee 8,5 km (Mataramäentie 850). 

Kooltaan lohkaretta on mainostettu Suomen toiseksi suurimmaksi kiveksi. Rajanveto on kuitenkin vaikeaa, kun kiviä mittaillaan, korkeuttako vai leveyttä. Joka tapauksessa kivi on suuri ja näkemisen arvoinen ja kuuluu Suomen huomattavimpiin siirtolohkareisiin.

Kivestä on napsittu granaatteja, timantteja (arvottomia, mutta sopivia korukiviksi).

Tien vasta puolelle on peruskarttaan merkitty karsikkokivi. Linnakivi ja karsikkokivi ovat muodostaneet menneinä aikoina vahvan voimalinjan ihmisten mielissä. Vainajan saattomatkalla pysähdyttiin Karsikkokivellä. Tehtiin maagiset taikamerkit, jotta vainajan sielu ymmärsi, että paluuta tuonpuoleisesta ei enää ole. Matka jatkui siitä kirkkomaan multiin.
Pieksämäen seudun historiassa kerrotaan vielä tarinaa siitä, että kun pappilan rengit tekivät Linnakiven ympärillä metsähommia, niin yöllä oli piru taas käynyt rankakasat levittelemässä.

 

Viimeksi päivitetty 27.04.2016 22:38