Toimintakertomus 2007 PDF Tulosta Sähköposti

Vuoden 2007 kotiseututyön yleisteemana on ollut ”Savumerkistä kännykkään”.

JÄSENISTÖ

Jäseniä oli vuoden lopussa 126 kpl.

KOKOUKSET

Sääntöjen mukaiset kevät- ja syyskokoukset järjestettiin ja johtokunta kokoontui 4 kertaa kuluneen vuoden aikana.

Puheenjohtaja osallistui valtakunnallisille kotiseutupäiville Salossa, toimien Etelä-Savon edustajana kotiseutuliiton liittovaltuustossa. Kotiseutupäiville osallistui 4 Pieksämäki-seuran jäsentä.

Etelä-Savon maakuntaliitto järjesti Etelä-Savon maakunnallisen kotiseutukokouksen Juvalle 22.5.2007. Kokoukseen osallistuttiin ja päästiin tutustumaan Pattoin talomuseoon.

JOHTOKUNTA JA TOIMIHENKILÖT

Pieksämäki-Seuran puheenjohtajana on toiminut  Hannu Hyyrinen, varapuheenjohtajana Asko Hankilanoja ja sihteerinä Ulla Huttunen. Johtokunnan muina jäseninä ovat toimineet Anja Salonoja, Ritva Uimonen, Antero Mäkelä, Raili Posti, Raija Vauhkonen ja Terho Häkkinen.

Kirjanpitäjänä toimiva Taina Asikainen on hoitanut rahastonhoitajan tehtävät.

TAPAHTUMAT

Kalevala-juhlaa vietettiin kulttuurikeskus Poleenissa. Juhlan järjestelyistä vastasivat seuran kanssa Kalevalaiset Naiset sekä Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimi. Juhlapuhujana oli Kalevalaisten Naisten liiton pääsihteeri Riitta Sipilä. Musiikista vastasivat ”Tahittomat”-yhtye ja päivällisteatteri esitti ”Iltoja maatilalla” kappaleen.

Pieksämäen Kalevalaiset Naiset ry täytti 50-vuotta. Juhlaan osallistui pj ja sihteeri.

”Elettiinpä ennenkin” – valokuvanäyttely järjestettiin Iso-Pappilaaan 17.7. – 12.8.2007 väliseksi ajaksi. Näyttelyssä oli esillä n. 400 ennen sotia otettua valokuvaa entisten Pieksämäen maalaiskunnan, Jäppilän ja Virtasalmen kunnista sekä Kirkonkylästä.

Pieksämäen Seutuopiston järjestämiä yleisöluentoja ovat pitäneet seuramme jäsenet

Pj piti Meriluodon koulun 7. luokan oppilaille kotiseutuoppitunnin.

Perinteinen joulujuhla vietettiin syyskokouksen yhteydessä jouluruokaa nauttien.

MUU TOIMINTA

Seuran kirjoja ja kortteja annettiin myyntiin myymälä-galleria Kähverään sekä Iso-Pappilan Puutarhurin tupaan. Julkaisuja ovat myyneet myös johtokunnan jäsenet.

Eila Hulkkonen lahjoitti v. 1993 teettämänsä Pieksämäen seudun kansallispuvun Pieksämäki-Seuralle toivoen, että puku tulee käyttöön eri juhlatilaisuuksissa, ei museoitavaksi. Puvun hankinta-arvon oli v. 1993 13 787,90 mk. Tiedot puvusta löytyy lahjakirjasta.

Pieksämäki-Seura otti lahjoituksen kiitollisuudella vastaan. Johtokunnan jäsen Raija Vauhkonen lupasi ottaa puvun säilöön ja käyttöön.

Seuran kangaspuut on tallennettu vanhalle Lukiolle, Opintie 2

Valokuvien tallennustyötä  sekä kotiseutuaiheisia kirjoituksia on suoritettu koko vuoden ajan.

YHTEISTYÖ

Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimi sekä Pieksänmaan kunnan sivistystoimi ovat olleet yhteistyökumppaneita ja joidenkin tapahtumien rahoittajia. Molemmilta on saatu tukea ja käytännön apua eri järjestelytehtävissä. Keskusteluja museoasioista on käyty kaupungin sivistysjohtajan ja vapaa-aikajohtajan kanssa Moision navetan mahdollisuuksista vanhojen tavaroiden säilytyspaikkana.

TIEDOTUS

Alkuvuodesta lähetettiin jäsenkirje. Seuran omat sivut löytyvät Pieksämäen seudun nettisivuilta ja seuran yhteystiedot Pieksämäen kaupungin nettisivuilta vapaa-ajan ja kulttuurin alta. Muuten on yhteyksiä hoidettu Pieksämäen Lehden sekä Pieksämäen Paikallisen ilmoitusten ja seurapalstan avulla.

Seuran nettisivuja on pyritty kehittämään ja niitä on työstänyt Asko Hankilanoja

Viimeksi päivitetty 20.07.2010 11:35