Toimintakertomus 2008 PDF Tulosta Sähköposti

Vuoden 2008 kotiseututyön yleisteemana on ollut ”Tervasta teräkseen”.

JÄSENISTÖ

Jäseniä oli vuoden lopussa 130 kpl

KOKOUKSET

Sääntöjen mukaiset kevät- ja syyskokoukset järjestettiin ja johtokunta kokoontui 4 kertaa kuluneen vuoden aikana.

Puheenjohtaja on toiminut Etelä-Savon edustajana kotiseutuliiton liittovaltuuston kokouksissa.

JOHTOKUNTA JA TOIMIHENKILÖT

Pieksämäki-Seuran puheenjohtajana on toiminut Hannu Hyyrinen, varapuheenjohtajana Asko Hankilanoja ja sihteerinä Ulla Huttunen. Johtokunnan muina jäseninä ovat toimineet Anja Salonoja, Ritva Uimonen, Antero Mäkelä, Raili Posti, Raija Vauhkonen ja Heli Laitinen.

Kirjanpitäjänä toimiva Taina Asikainen on hoitanut rahastonhoitajan tehtävät.

TAPAHTUMAT

-         Kalevala-juhlaa vietettiin kulttuurikeskus Poleenissa. Juhlan järjestelyistä vastasivat seuran kanssa Kalevalaiset Naiset sekä Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimi. Juhlapuhujana oli päätoimittaja Ilkka Seppä, musiikista vastasivat Pieksän Pelimannit ja Pieksämäen naislaulajat. Tilaisuudessa esiteltiin kansallispukuja

-         ”Isänmaan asialla” – valokuvanäyttely järjestettiin Iso-Pappilaan 22.7. – 17.8.2008 väliseksi ajaksi. Näyttelyssä oli esillä  lotta-, suojeluskunta- vapaussota- ja jatkosota aiheisia valokuvia .

-         Heikki Villenheikin pakinakirjan julkistamistilaisuus järjestettiin Iso-Pappilassa. Akseli Ylösen kirjoittamat pakinat on koonnut Hannu Hyyrinen.

-         Pieksämäen Seutuopiston järjestämiä yleisöluentoja ovat pitäneet seuramme jäsenet: ”Vuosien 1917-1918 tapahtumat Pieksämäen seudulla” Asko Hankilanoja ja ”Elämää ja ihmisiä Tienristillä vuosisadan alkupuolella” osat I ja II Hannu Hyyrinen.

-         Iso-Pappilan pihapuiston haravointi- ja puiston kunnostustalkoisiin osallistuttiin

-         Immeisten tori-tapahtumaan osallistuttiin Kalevalaisten Naisten ja Iso-Pappilan tukiyhdistyksen kanssa esittelemällä yhdistyksemme toimintaa.

MUU TOIMINTA

-         Pieksämäki-Seura on tehnyt sopimuksen Pieksämäen kaupungin kanssa Kotiseutuarkiston järjestämisestä, ylläpidosta ja asiakaspalvelusta. Arkisto sijaitsee kulttuurikeskus Poleenin kellaritiloissa ja tilan vuokran maksaa kaupunki. Pieksämäki-seura on saanut kertakorvauksen toiminnan käynnistämiseen. Seura sai samalla tilat omille kirjoilleen ja toimintaan liittyville tavaroille. Kotiseutuarkiston toiminta on lähtenyt käyntiin olemalla auki tiistaina ja perjantaina.

-         Seuran kirjoja ja kortteja annettiin myyntiin myymälä-galleria Kähverään sekä Iso-Pappilan Puutarhurin tupaan. Julkaisuja ovat myyneet myös johtokunnan jäsenet.

-         Pieksämäki-seuran julkaisuna Hannu Hyyrinen on taltioinut Akseli Ylösen kirjoittamia pakinoita: Kupparin Matti ja Houlanmäen häät Heikki Villenheikin (Akseli Ylönen) kotiseutuaiheisia pakinoita maaseudun elämästä.

-         Valokuvien tallennustyötä  sekä kotiseutuaiheisia kirjoituksia on suoritettu koko vuoden ajan.

YHTEISTYÖ

Pieksämäen kaupungin kulttuuritoimi on ollut yhteistyökumppanina ja joidenkin tapahtumien rahoittajia. Kaupungilta on saatu tukea ja käytännön apua eri järjestelytehtävissä. Keskusteluja museoasioista on käyty kaupungin sivistysjohtajan ja vapaa-aikajohtajan kanssa Moision navetan mahdollisuuksista vanhojen tavaroiden säilytyspaikkana.

TIEDOTUS

Alkuvuodesta lähetettiin jäsenkirje. Seuran omat sivut löytyvät Pieksämäen seudun nettisivuilta ja seuran yhteystiedot Pieksämäen kaupungin nettisivuilta vapaa-ajan ja kulttuurin alta. Muuten on yhteyksiä hoidettu Pieksämäen Lehden sekä Pieksämäen Paikallisen ilmoitusten ja seurapalstan avulla.

Seuran nettisivuja on pyritty kehittämään ja niitä on työstänyt Asko Hankilanoja

Viimeksi päivitetty 21.07.2010 21:39